RECEPT Domáca kyslá kapusta – bojovník proti tuku a zápalu

Užívateľov profilový obrázok
skocko999
Príspevky: 198
Registrácia: 03 Jan 2018, 22:31

RECEPT Domáca kyslá kapusta – bojovník proti tuku a zápalu

Príspevok od užívateľa skocko999 » 20 Mar 2019, 06:54

Prínosy kyslej kapusty


1. Zlepšuje trávenie


Takzvané „dobré baktérie“ v kyslej kapuste ktoré sú prospešné pre náš organizmus sa volajú probiotiká. Kyslá kapusta je plná mikroorganizmov, ktoré podporujú a zlepšujú zdravie a funkčnosť našich čriev. To uľahčuje a zefektívňuje proces trávenia, nakoľko sa zlepšuje stav mikroflóry v našich črevách. A práve kvôli tomu je to skvelý nápad začať konzumovať kvasné jedlá.


2. Posilňuje imunitný systém

Konzumovanie skvasených potravín pravidelne vám prinesie aj stimuláciu imunitného systému. Probiotiká dokážu pomôcť imunitným bunkám, vďaka čomu sa znižuje riziko vzniku autoimunitných ochorení. Ďalším skvelým prínosom je ich protizápalový účinok.


3. Znižuje zápalové hodnoty v tele

Definícia pre „autoimunitný“ v medicíne sa využíva vtedy, keď sa telo začína napadať, využívajúc pritom imunitný systém. To je hlavným spúšťačom zápalu. Telo sa prakticky oklame, začne vysielať signál imunitnému systému, že je pod útokom. Vtedy začína akýsi ‚sebaútok‘ vášho tela. Probiotiká sú schopné kontrolovať prirodzené zabijácke bunky, ktoré dokážu kontrolovať zápal. Vďaka tomu sú probiotiká schopné zabraňovať vzniku veľkého množstva chorôb, vrátane rakoviny.



Obrázok


Ingrediencie:

• 2 kg nasekanej kapusty
• 2 lyžice morskej soli
• 1 lyžica rascových semienok



Ako na to:

1. Kapustu zmiešajte s rascovými semienkami a soľou, nechajte odstať na desať minút

2. Zmes vložte do nádoby, na vrch položte cibuľu nech zmes potlačí smerom nadol. Pri ukladaní používajte
papierové utierku a gumičku.//NEVIEM AKO TO AUTOR MYSLEL, NEVIEM SI TO PREDSTAVIŤ, PRE ISTOTU SOM TO OZNAČIL, AK VÁM TO VYHOVUJE TAK TO PONECHAJTE:)

3. Každý druhý deň nádobu otvorte po dobu dvoch týždňoch, aby ste sa zbavili akýchkoľvek nečistôt ktoré by sa dostali na vrch. Skladujte na mieste, kde nie je slnečný svit. Všetka kapusta musí byť ponorená v tekutine!

4. Ponechajte aspoň mesiac kvasiť.

5. Dobrú chuť!



zdroj : http://forum.domacamedicina.sk
foto : https://www.healthyfoodhouse.com/